Трактори на лизинг и демо трактори
Лизинг на нови японски трактори: 0888 71 36 89
Лизинг на други трактори: 0877 88 00 88 ( УниКредит ; ОТП Лизинг; БНП )
Изпратете запитване за
трактор и лизинг

Трактори Fendt

Трактори Fendt

Fendt не е само трактор. Fendt е Fendt. Това е една от водещите марки трактори в Европа.

Богатата гама трактори Fendt покрива всички приложения в селското стопанство - от специализирани модели за лозаро-овощарство, до универсални и големи трактори за зърнопроизводство. 

Като част от американската корпорация AGCO, от няколко години FENDT започна производство и на гумено верижни трактори, на базата на добре познатите Challenger< които са също част от AGCO.

трактори Fendt

Fendt е немски производител на селскостопански трактори и машини, произвежда и предлага пълна гама от трактори, комбайни и балопреси. Той е част от AGCO Corporation. Основана е през 1930 г. от Xaver Fendt и закупена от AGCO през 1997 година.

Историята на фамилията на занаятчиите Фенд излиза от 350 години. Производството на часовници на кулата, оловни струни и цигулки разпространява славата си в региона Allgäu. Семейството също стопанисваше встрани и имаше малка търговия със селскостопанско оборудване. Йохан Георг Фенд, роден на 16 август 1868 г., пое семейния бизнес на баща си Франц Ксавър през 1898 г. и започва да продава стационарни двигатели на Deutz, където също извършва дейности по поддръжка и ремонт на място. Докато първородният син Xaver напуска семейния бизнес и работи в големи компании като Deutz или BMW. Херман също работи с баща си в ежедневната си работа. И двамата признават необходимостта от селскостопански полезни машини и се осмеляват през 1928 г. да построят моторна косачка за трева.


Fendt Favorit 3, произведен през 1960-те
Първият дизелов трактор с мощност 6 к.с. е построен през 1930 г. от братята Херман (1911-1995 г.) и Ксавър Фендт (1907-1989 г.) под ръководството на техния баща Йохан Георг Фенд (1868-1933 г.). През 1937 г. двамата включили компанията в търговския регистър. През 1938 г. братята Fendt изграждат Dieselross F 22 с мощност от 22 к.с., който е последван от серия Dieselross до 1958 г. Това развитие ги прави известни извън границите на Allgäu за първи път. През 1958 г. стартира нов клас серия трактори "ff" с типове Favorit, Farmer и Fix. Дизайнът е променен и предложи мощност на двигателя от 15 до 80 к.с. Любимият 1 беше определяне на тенденцията във формата и техническото оборудване, с многостепенна система за фина стъпка на предаване. Последната серия Vario Class бе представена през 1996 г., които са иновативни по отношение на дизайна, революционни в технологията на скоростната кутия и първият голям трактор в света с безстепенна трансмисия Vario.

Fendt се счита за първокласна марка в рамките на AGCO Group и с бюджет за развитие от около 62 милиона евро през 2013 г. е глобален двигател за иновации в индустрията за селскостопанско оборудване. Продуктовата гама включва трактори, комбайни, комбайни, гребла, сенокосачки, косачки и бали.